Adidas Prestaties Heren Barricade 2017 Apparatuur Geel / Wit / Citroenschil

B01NCLD613
Adidas Prestaties Heren Barricade 2017 Apparatuur Geel / Wit / Citroenschil
  • schoenen
  • textiel en kunststof
  • geïmporteerd
  • rubberen zool
  • as is ongeveer low-top van arch
Adidas Prestaties Heren Barricade 2017 Apparatuur Geel / Wit / Citroenschil Adidas Prestaties Heren Barricade 2017 Apparatuur Geel / Wit / Citroenschil Adidas Prestaties Heren Barricade 2017 Apparatuur Geel / Wit / Citroenschil Adidas Prestaties Heren Barricade 2017 Apparatuur Geel / Wit / Citroenschil Adidas Prestaties Heren Barricade 2017 Apparatuur Geel / Wit / Citroenschil
Zoek
Tip ons Karl Lagerfeld Mannen Nika Hightop Zwart zwart

Foto: Nationale Sportherdenking

Deel

Tijdens de Olympische Spelen van 1928 staan de grootste boksers van ons land nog gebroederlijk op de foto. Vooral Sam Olij en de joodse Ben Bril lijken het uitstekend met elkaar te kunnen vinden. Die verhoudingen veranderen compleet op het moment dat de oorlog uitbreekt.

Sporthistoricus Jurryt van Vooren noemt wat er in de oorlog gebeurde 'het grootste verraad in de Nederlandse sport'. Sam Olij koos de kant van nazi-Duitsland terwijl zijn vriend Ben Bril joods was. 'In 1942 komt Jan Olij, de zoon van Sam Olij, als politieman bij de familie Bril. Hij zet een pistool op het hoofd van de zoon van Ben Bril en arresteert ze', vertelt Van Vooren. De bewaker is boksvriend, en vader van de politieman, Sam Olij. Hij is keihard en zegt tegen zijn goede vriend: 'plicht is plicht'.

Drie concentratiekampen overleefd Het gezin van topbokser Ben Bril komt daardoor in een concentratiekamp te zitten. Ze gaan van kamp Vught via kamp Westerbork naar kamp Bergen-Belsen. Wonder boven wonderoverleven ze dedrie verschillende kampen. 'Maar 182 familieleden van Ben Bril zijnnooit meer teruggekomen na de oorlog. Mede door mensen als Sam en Jan Olij', aldus de sporthistoricus.

Drie concentratiekampen overleefd

Het verhaal vertelt hoe alles omsloeg tijdens de oorlog. 'Sam Olij en Ben Bril trainden samen. Bril nam uit zijn broodjeswinkel in Utrecht de lekkerste broodjes kroket mee. Die gaf hij dan aan de familie Olij, want die waren daar dol op. Het waren boksmaatjes, vrienden voor het leven zouje zeggen', vertelt Van Vooren. Van die vriendschap is weinig over als Sam Olij zich tijdens de oorlog ontpopttot een van de meest beruchte jodenjagers van Nederland. Uiteindelijk wordt hij na de oorlog veroordeeld tot 15 jaar cel.

Lees ook: Oude Gringo Vrouwen Erin Westerse L640 Boot Vesuvio Chocolade

Sportherdenking 4 mei Op 4 mei staat het Comité Nationale Sportherdenking dan ook weer stil bij alle sportslachtoffersvan de Tweede Wereldoorlog. Ieder jaar staan er andere sporters centraal bij de herdenking. Dit jaar wordt er nadrukkelijk stilgestaan bij boksers uit die tijd. Aanleiding is het bijzondere verhaal van Ben Bril en Sam Olij. De ceremoniële herdenking is er vrijdag om 12:30 uur, voor het Olympisch Stadion.

Skechers Vrouwen Gaan Lopen Lite15433 Bootschoen Zwart / Wit

Group Chief Economist BNP Paribas

Accueil > Etnies Jameson 2 Eco Skate Schoen Navy / Blauw
> Sequentiële devaluaties

Sequentiële devaluaties
Published on 21 January 2010 in William’s Weekly Comments

Ik was eerder deze week in Helsinki voor een aantal klantenpresentaties. Het was er behoorlijk koud (tien graden onder nul) met veel sneeuw die straten en parken een postkaartachtig uitzicht gaf. De sneeuw maakte ook de trip van de luchthaven naar het hotel boeiend en de stuurmanskunst van de taxichauffeur deed me inzien waarom Finland zoveel getalenteerde race- en rallypiloten heeft opgeleverd. Toen ik hem vroeg of zijn wagen met spijkerbanden was uitgerust kwam er een nors gemompel. Beschouwde hij mijn vraag als een kritiek op zijn kunnen? Wat later bleek dat hij geen woord Engels sprak wat in de verdere taxirit voor een serene stilte zorgde…

Zo’n reis is interessant omwille van de vragen van klanten (“waarom zijn jullie positief over grondstoffen?”, “zijn de Chinese groeicijfers wel te vertrouwen?”) maar ook omdat je in het vliegtuig tijd hebt om de achterstand in lectuur in te halen. Zo zijn deze week in de Financial Times enkele behoorlijk interessante artikels verschenen. Professor Paul De Grauwe van de Katholieke Universiteit Leuven maakte de vergelijking tussen de huidige toestand en de wisselkoerspolitiek in de jaren dertig: landen die toen de band met het goud het langst in stand hielden (België, Frankrijk) hadden het economisch harder te verduren dan zij (Verenigd Koninkrijk) waar de band het eerst werd verbroken. Hij trekt dit door naar de dag van vandaag met kritiek aan het adres van de ECB die minder aan kwantitatieve versoepeling heeft gedaan dan de VSA of het VK en daarmee een versteviging van de euro in de hand heeft gewerkt. Dit is dan weer slecht nieuws voor onze concurrentiekracht, a fortiori in die landen waar omwille van loonkostenontwikkelingen die concurrentiekracht extra is gedaald. Het advies luidt dan ook om via een zeer soepel monetair beleid de euro te doen verzwakken. Het conjuncturele elan dat daaruit zou resulteren zou de pijn van de budgetaire sanering, waar tal van landen voor staan, verzachten. Het is zeker iets dat men in Griekenland zou appreciëren, een land dat erin geslaagd is om zich met alle mogelijke “zonden” te beladen (grote concurrentiehandicap, omvangrijk begrotingstekort, omvangrijke overheidsschuld) maar tegelijkertijd in een monetair keurslijf zit. Martin Wolf, de eminente economische journalist van de Financial Times, breidde deze week verder op dit thema en trad Paul De Grauwe’s stelling bij. De dure euro weegt op de groei en de Eurozone zou dus een verzwakking van zijn munt moeten “organiseren”.

Interessant genoeg kwam deze week een totaal ander geluid vanuit de hoek van de Bank of England bij monde van de voorzitter Mervyn King. Die stelde dat surpluslanden (China, Duitsland) hun binnenlandse consumptie moeten opdrijven en hun handelsbalansoverschot moeten beperken door een versteviging van hun munt. Een duurdere munt maakt de invoer goedkoper en zet aan tot meer bestedingen. Die stelling is wel interessant vanuit meer dan één opzicht. Eén, het Verenigd Koninkrijk heeft een behoorlijke duw in de rug gekregen van de verzwakking (om niet te zeggen ineenstorting) van zijn munt. Twee, tegen die achtergrond, kan men zich afvragen of het een goed idee is aan te sturen op een verdere versteviging van de euro, a fortiori gezien de voorspelling van de OESO dat de binnenlandse vraag in de Eurozone slechts een geringe groei zal kennen in 2010? Drie, realistischerwijs moet men er van uitgaan dat China slechts heel geleidelijk het muntbeleid zal aanpassen om de exportsector niet te destabiliseren.

Misschien moeten we noodgedwongen aanvaarden dat het proces van “global rebalancing”, dwz van afnemende handelsbalansonevenwichten, traag zal verlopen. Merk trouwens op dat bijvoorbeeld een overhaaste Chinese reactie niet op applaus zou onthaald worden door de markten: een duurdere renminbi betekent immers tragere opbouw van internationale reserves dus tragere groei van de mondiale liquiditeit dus geringere steun voor aandelenmarkten. Misschien moeten we vanuit Europees perspectief gewoon aanvaarden dat de markt wel het werk zal doen. Een Amerikaanse centrale bank die vroeger dan de ECB de rente zal verhogen (ook al zal dit nog behoorlijk wat tijd vergen) en de toenemende divergentie binnen de eurozone in termen van economische fundamentals (groei, inflatie, begroting, overheidsschuld) zouden moeten bijdragen tot een versteviging van de dollar en een geringer vertrouwen in de euro.

De vergelijking met de jaren dertig zou dan interessant genoeg in zekere zin opgaan: sequentiële devaluaties zorgden er toen voor dat landen een economische duw in de rug kregen door de verzwakking van de munt. Dit zorgde voor meetrekkingseffecten, ook naar andere landen toe, waarna het dan weer “de beurt was” aan andere landen om hun munt te laten dalen. Vandaag gebeurt dit door marktkrachten. De verzwakking van het pond stimuleert uiteindelijk de Britse economie. Idem nadien voor de dollar en de Amerikaanse economie. Uiteindelijk zou de eurozone ook een impuls moeten krijgen van de zwakkere euro en een steviger dollar.

William De Vijlder20 januari 2010

William De Vijlder (1,137 articles)

Leave a Reply

Subscribe to our mailing list

Group Chief Economist BNP Paribas

Join us
Nina Vrouwen Celosia Jurk Sandaal Taupe Reflecterende Suede
Popular posts
Recent Comments
Archives
Adidas Energieboost Vrouwen Loopschoenen Ss18 Blauw

© William De Vijlder - All rights reserved

Utrecht.nl gebruikt cookies om de website gebruiksvriendelijker te maken. Cole Haan Vrouwen Grandevolution Shortiwing Oxford Flat Marine Blue Suede
Bestelwagens Heren Iso 15 Lage Top Lace Up Mode Sneakers Zwart / True White

Naar menu Naar het zoekveld

Hebt u geen inkomen meer of hebt u tijdelijk niet Nike Vrouwen Lunartempo 2 Hardloopschoen Blauwe Gloed / Pnk Blk Blst Prl Pnk
om van te leven? Dan kunt u een bijstandsuitkering aanvragen. Met een bijstandsuitkering hebt u een inkomen totdat u (weer) aan het werk gaat.

Belangrijk om te weten:

Bijstandsuitkering aanvragen

U vraagt een bijstandsuitkering aan in het online portaal Werk en Inkomen:

Rockport Heren Trustrideup Kant Wandelschoenen Olive

Hebt u een bijstandsuitkering aangevraagd? Dan ontvangt u berichten en opdrachten in het portaal Werk en Inkomen en niet op uw e-mailadres. Het is dan ook belangrijk dat u na uw aanvraag regelmatig inlogt in het portaal Werk en Inkomen . Maakt u in het portaal een afspraak voor een voorlichtingsbijeenkomst of een gesprek? Dan krijgt u daarover een bericht op uw e-mailadres. Het besluit over uw aanvraag krijgt u per post.

Wilt u hulp of advies bij uw aanvraag?

Lukt het u niet om de aanvraag via de computer te doen? Neem dan contact met ons op via 030 – 286 52 11. Samen zoeken we naar de beste manier om u te helpen bij uw aanvraag.

Wilt u uw hele aanvraag met ons doornemen? Maak dan een Nike Air Max 93306551107 Witzwartblauw
.

Na uw aanvraag

Op de pagina Na uw aanvraag in het Portaal Werk en Inkomen leest u wat u doet en wat wij doen na uw aanvraag.

Voorwaarden bijstandsuitkering

Deze voorwaarden gelden voor u en uw eventuele partner.

Aanvullende voorwaarden als u jonger bent dan 27 jaar:

Bent u vluchteling? Dan hebt u recht op een bijstandsuitkering als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

IOAW-uitkering

U komt in aanmerking voor een IOAW-uitkering als u:

Daarnaast voldoet u aan ten minste 1 van de volgende voorwaarden:

Ook hiervoor vraagt u een bijstandsuitkering aan (zie hierboven).

Bijstand en onderhoudsplicht

Krijgt u een bijstandsuitkering? Dan kunnen wij een deel of de hele bijstandsuitkering terugeisen bij iemand die een onderhoudsplicht voor u of uw kinderen heeft. Dit kan een ex-partner zijn, of uw ouder(s) als u jonger dan 21 jaar bent. Meer informatie leest u op de pagina Adidas Prestaties Vrouwen Gymbreaker Stuiteren Crosstrainer Schoen Zwart / Shock Pink Mid Grijs S
.

Naar boven

Onze winkel is nu gesloten .
Winkel is morgen weer open van 13:30 tot 18:30.

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Exclusieve voordelen, meer promoties grotere kortingen!

Volg ons via sociale media

GRATIS levering vanaf €300 . Levering via GLS, DPD of Bpost.
Meer dan 10.000 artikelen en 100 MERKEN Iets niet gevonden? Saucony Vrouwen Excursie Tr11 Gtx Hardloopschoen Grijspaars
Vragen? Bel ons op +32 (0)9 388 66 46 of via mail

Over Codima

Klantenservice

Winkel

Kortrijksesteenweg 875 B-9000 Gent 09 / 388 66 46

Betaal bij ons veilig met

© 2004 - 2018 Codima BVBA - Alle rechten voorbehouden.
Webdesign